ALV en NGC winnaars

Op 16 januari hadden we onze jaarlijkse ALV. Normaal houden we dit in december, maar door omstandigheden is deze verplaatst naar januari. De opkomst was goed, maar liefst 18 leden plus de vier bestuursleden waren aanwezig.

Groot onderwerp dit jaar waren de financiën. Zo viert de Utrechtse Go Club dit jaar haar 50 jarig bestaan en daar willen we graag wat mee gaan doen en zodoende is daar een reservering voor nodig. Ook de contributie kwam ter sprake. Gezien de zaalhuur enorm gestegen is en we tegenwoordig in de zomer doorspelen op dinsdagen is de zaalhuur veel hoger geworden. Een ruime meerderheid van de aanwezige leden heeft daarom gekozen voor een contributieverhoging van €60 nu (voor alleen de club) naar €80.

Andere besproken punten waren het jaaroverzicht van 2023 en de vooruitblik van 2024. Een groot deel van de leden wil graag in 2024 een Guus jurcka toernooi en een club kampioenschap houden. Verder komen uiteraard ook het Toernooi van Utecht editie 2024 en Pepernoten GO op de agenda voor dit jaar. Extra dit jaar is onze lustrum welke in het najaar waarschijnlijk plaats gaat vinden.

Een ander belangrijk punt voor het jaar erop, 2025, is het Dutch Open. De Go Club Utrecht heeft aangegeven dit toernooi met Hemelvaart te willen organiseren. Het bestuur van de Go Club Utrecht als van de GO Bond gaan hierover om tafel om dit te regelen.

NGC winnaars

Dan was er ook nog leuk nieuws. Afgelopen najaar was weer het NGC-toernooi. En tot onze tevredenheid zijn hierbij Utrecht 1 in de hoofdklasse en Utrecht 3 in de tweede klasse kampioen geworden. Utrecht is daarmee officieel kampioen van het NGC najaar 2023. Van harte gefeliciteerd met deze winst en het prachtige resultaat!

ALV
ALV bestuur
NGC winnaars met links Martijn van Utrecht 1, en midden en rechts Gerold en Mirjam van Utrecht 3
De bekers krijgen een mooie plek in de prijzenkast