Geslaagd Toernooi van Utrecht editie 2022

In het weekend van 18 en 19 juni vond het Toernooi van Utrecht editie 2022 plaats. Als vanouds weer in de maand juni, zoals ook voor de coronapandemie altijd gedaan werd.
We hadden deze editie maar liefst 39 deelnemers uit vijf verschillende landen, namelijk Nederland, België, Duitsland, Oekraïne en Rusland. Ook hadden we voor het eerst in vele jaren maar liefst drie jeugdspelers bij het toernooi.

Op de zaterdag werden als vanouds twee partijen gespeeld. De dag begon echter met wat logistieke problemen, waardoor de zaal een uur later open ging dan gepland. Het was prachtig weer dus er werd in die tijd op de bagagedrager van fiets buiten GO gespeeld.
Na de twee partijen kon men die wilde door kon reizen naar Utrecht Voordorp voor het avondprogramma. Maar liefst 20 mensen deden mee aan het avondprogramma. René de Groot, Martin Finke en Mirjam van den Hout hebben heerlijk voor ons Oosters gekookt met een heerlijke soep gemaakt door door René. Na deze heerlijke maaltijd had iedereen de vrijheid om lekker te kletsen of een potje GO te spelen. Rond 22:00 uur was het klaar en ging iedereen naar huis of zich (als ze meededen) klaar te maken voor de volgende dag.

Zondag werden er als vanouds drie partijen gespeeld. Grote winnaar van het toernooi was Rob van Zeijst met maar liefst 5 uit 5 en daarmee als 7 dan speler winnaar van dit toernooi. Op de tweede plek is geëindigd Zihan Yan en de top drie werd volgemaakt met Martijn van Ling op plek 3.
Daarnaast waren er ook prijzen voor de mensen die 4 uit 5 of 4 uit 4 hadden gescoord op het toernooi buiten de top 3. Mirjam van den Hout, Hans Huisman en Sebastiaan Andeweg gingen er met deze prijzen vandoor.

Als bestuur hebben we enorm genoten van het toernooi en hebben wij het ervaren als zeer geslaagd. Ook wederom grote dank aan Het Huis Utrecht waar we elk jaar gebruik mogen maken van Zaal Dijckzigt en dank aan Het Groene Dak voor et mogen gebruiken van het tuinhuis voor het avondprogramma. We zien graag uit naar editie 2023 welke opnieuw word verwacht in juni.

Hieronder een paar foto’s van het toernooi. De volledige foto collega is te vinden op deze link.

GO spelen op de fiets buiten
Druk spelen onder het genot van een watermeloen.
Er wordt hard nagedacht tijdens de eerste ronde

Bron foto’s: Matthijs Kassies, Hans Huisman en Tony Claassen