Denkend aan Oekraïne

Sinds een paar weken staat heel de wereld opeens op z’n kop. Iedereen heeft intussen gelezen en/of gehoord over de vreselijke oorlog in Oekraïne.
Een van de teamleden vertelde op maandag 28 februari 2022 een mooi en indrukwekkend verhaal hierover. Ongeveer 15 jaar geleden is er in het westen van Nederland een toernooi georganiseerd voor jeugdspelers uit Oekraïne.
Dit toernooi was een groot succes en de jeugdspelers waren Nederland zeer dankbaar voor het zo goed als kosteloos organiseren van het toernooi voor hen. Als dank hebben ze een speciaal op maat gemaakt bord gegeven, zie de foto hieronder. Een aantal leden kent dan ook nog steeds spelers uit Oekraïne, maar ook uit Rusland.
Nu met deze oorlog krijgt die geschenk een heel andere betekenis en staan we er toch even bij stil hoe vreemd, heftig en hartverscheurend het er nu uitziet in Oekraïne.
Het teamlid sloot af met de mooie woorden: “Play GO, not war”. Ook wij denken als club aan de mensen in Oekraïne.