Geslaagd Toernooi van Utrecht editie 2021

Sinds lange tijd mocht er weer een toernooi fysiek op locatie gespeeld worden. Dit jaar was het het Toernooi van Utrecht weer op onze bekende locatie in Het Huis Utrecht.
Met 36 spelers zijn er in 5 partijen, verdeeld over twee dagen, weer veel interessante, spannende, leerzame en vooral leuke partijen gespeeld.

Men was heel erg positief over de organisatie en komt dan ook graag terug bij het Toernooi van Utrecht editie 2022. Het idee is om dit weer rond juni te houden, maar een definitieve datum wordt later komend jaar door het bestuur bepaald. Ook de catering binnen Het huis Utrecht was weer tiptop geregeld en iedereen kon, indien hij of zij wilde, ruimschoots voorzien worden van koffie, thee, frisdrank, tosti’s, broodjes, snacks en andere versnaperingen.

Het avondprogramma op zaterdagavond was ook zeer geslaagd. Clubleden Han en René hadden gezorgd voor een heerlijke Franse maaltijd bestaande uit uiensoep en vissoep, heerlijke salades met brood en als toetje Franse kaasjes.

Clublid Martin had leuke varianten van het GO spel bedacht op 9×9 borden om de avond te vullen. Zo speelden wij sneeuw go (beide partijen spelen met wit op het bord), kolen go (hetzelfde, maar dan met zwart) en Zuid Afrikaans go, ook wel als bijnaam Corona-Go.
Bij deze laatste variant hadden beide spelers een eigen 9×9 bord en speelde speler 1 op zijn/haar bord de zwarte stenen van die partij en speler 2 op zijn/haar bord de witte stenen. Goede visualisatie was nodig om dit goed te kunnen spelen.

Bij alle drie de varianten (sneeuw, kolen en Zuid Afrikaans) zat een scheidsrechter naar met een 9×9 bord (die de spelers niet mochten zijn) waar normaal de zwarte en witte stenen op gelegd werden zodat er alleen legale zetten gespeeld werden.

Al met al een zeer geslaagde editie van het Toernooi van Utrecht 2021.

TvU speelronde
Avondprogramma (sneeuw GO)
Speelster Ria vol vertrouwen begonnen aan de partij Zuid Afrikaans GO
En Ria heeft gewonnen

Bron foto’s: Ria van Montfort en Mirjam van den Hout