Guus Jurcka 2019

Winnaar van de grootste fles

Op 25 maart 2019 hebben we een oude traditie doen herleven: het Guus Jurcka snelgo toernooi. Het toernooi is vernoemd naar Guus Jurcka, een oud-speler van de Utrechtse Go Club, die graag vluggerde, en daarbij heel graag probeerde zijn tegenstander te flessen en grote groepen stenen te vangen. Bij dit toernooi is het dus niet alleen de bedoeling om te winnen, maar ook om tijdens de partij een zo groot mogelijke groep van het bord te slaan.  (Dode groepen die bij het tellen pas van het bord gaaan tellen niet mee).

Daarom dus twee prijzen aan het eind: een klein flesje voor de toernooi winnaar, en een grote fles voor de grootste geslagen groep. Hiernaast Remko, die 15 stenen van Stefan van het bord afsloeg.

Het was een gezellig toernooi, met 16 deelnemers. We speelden 4 ronden met 12 minuten bedenktijd per persoon (sudden death), en volledige voorgift.  Zwitserse indeling,  met  steeds de sterkste deelnemers in de gelijke-punten-groep tegen elkaar.  Dit resulteerde na 3 ronden in twee deelnemers met elk 3 punten, en dus een finale in ronde 4: Martin tegen Huib. En net als  in de vorige editie in 2015 is Martin onze beste vluggeraar: Hij wint het Guus Jurcka toernooi 2019, met 4 winstpartijen in 4 ronden!

Martin wint het Guus Jurcka toernooi 2019

De volledige uitslag van het toernooi vind je hier: GuusJurcka2019_Wallist_Final

De geslagen groep waarmee Remko die grote fles bier won, net voordat hij van het bord gaat.