Stand op de website

Hoi clubgenoten,

Op onze website is bij uitslagen en standen nu de eindstand van de 1ste en 2de serie in te zien. Dus wie zich afvraagt waarom hij of zij toch maar nog steeds niet in rank geklommen of afgezakt is kan het verloop per ronde in de vorige serie bekijken. Nog even ter toelichting. Je stijgt in rank als je de werkelijke rating die bij die rank hoort gepasseerd bent aan het einde van een serie. Dus ben je 8k maar eigenlijk 7.5k (1350) dan wordt je pas 7k als je aan het einde van de ronde onder de 7.0k (>1400) bent gekomen. Daar staat tegenover dat wanneer je vervolgens afzakt je niet gelijk weer naar 8k ‘degradeert’ Daarvoor moet je weer de 8.0k (<1300) passeren. Op deze manier is de rank een beetje stabiel en springt niet elke serie naar boven en naar beneden. Tja, en als je dus de voorlaatste ronde 6.9k (1410) staat, dus op promoveren, maar je verliest de laatste pot en je staat dan op 7.2k (1380), dan promoveer je dus niet. Dat is natuurlijk een beetje zuur, want had je gewoon niet meegespeeld dan was je gepromoveerd. Puntje van discussie misschien.

En we hadden een gast uit Goeree-Overflakkee. Daar hebben ze geen goclub. Misschien komt ze nog eens vaker langs.

Volgende week de derde ronde van serie 3!

Groetjes,

Gérold

Comments are closed.