DDGT 2017 in Utrecht

Op zondag 9 juli is in Utrecht de eerste editie van het Double Digit Go Toernooi (DDGT 2017) gespeeld.

Er waren twaalf enthousiaste deelnemers, in sterkte varierend van 20-10 kyu en een stuk of drie echte beginners die kwamen kijken en ook de eerste beginselen hebben geleerd. Han van der Pluijm heeft eerst wat uitleg gegeven over spelen op het 19×19 bord: probeer bij al je zetten het hele bord te beschouwen. Eerst kijken of al je groepen veilig zijn, en daarna, als dat het geval is, over het hele bord de grootste zet zoeken.

Daarna een toernooi over 4 ronden, met 20 minuten bedenktijd per speler. En dat is dan ineens best kort! De uitslag staat intussen in de European Go Database. Jeremy van Haastert was de grote winnaar, hij won allevier zijn partijen.

Comments are closed.